Citroni no Sorrento pussalas IGP
Šos citronus īpašus padara Sorrento pussalas klimats, augsne un apgabala lauksaimnieku gadsimtiem senā citrusaugļu audzēšanas gudrība. No tā visa rodas Sorrento IGP ekotips.
Sorrento citronus audzē saskaņā ar stingriem
noteikumiem, kas paredz tradicionālās audzēšanas
tehnikas izmantošanu un krasus mēslojuma un
pesticīdu izmantošanas ierobežojumus. Sorrento
citrona IGP aizsardzība ir unikāls aizsardzības veids,
salīdzinot ar visiem pārējiem Eiropas Kopienas IGP, jo
tā aizsargā gan svaigus citronus, jo tie ir ražoti dabā,
gan arī apstrādātus citronus. Citiem vārdiem sakot,
likums aizsargā Sorrento citronu pat tad, kad tas
nonāk rūpnīcī ā, lai to pārveidotu par liķieri,
ievārījīumu, saldējumu vai ziepēm. No tā izriet, ka
produkta patiesā garantija slēpjas tā sastāvdaļās.
Sicīlijas pipari un paprika
Īpaši salda, kraukšķīga. Dažādi izmēri un šķirnes. Maz sēkliņu. Čili pipari.
- pipari "Snack"
- pipari grillēšanai "Friggitelli"
- pipari saldie, krāsainie "Palermo"
- paprika dzeltenā un sarkanā
- čili pipari